Karabükte kaldığımız süre zarfında mümkün olduğunca doğal güzellikleri değerlendirmeye çalışıyoruz.Her sene babannemizin hazır yolladığı koca bir şişe dut pekmezinin ortaya çıkma macerasına dalından sofraya kadar şahit olduk.İşte resimlerle dut pekmezi yapımı:
devamı : www.rehnuma.org
devamı : www.rehnuma.org
pekmezin nasıl yapıldığına dair hiçbir fikrim yoktu. bir de şeker katıldığını bilmiyordum.bizim aldığımız hazır pekmezlerde oldukça yoğun şeker kullanılmıştır eminim.ne kötü. çok şanslısınız ne mutlu size.
YanıtlaSilevt pekmez yapımını görünce dedimki kilosu 20 liradan az bile satılıyor :) gerçekten büyük emek istiyor.kilosu 2,5 lira olan 1 kilo şeker katıldığında bu pekmezde 2 kilo artış meydana getiriyormuş tabi dediğiniz gibi üreticilerde bunu muhtemelen kullanıyordur.keşke şeker koysalar şimdi bide 3 kuuşluk glikoz şurubu diye bişey var o ise canım pekmezi ne hale getiriyor kimbilir. :)
YanıtlaSilresimler o kadar güzelki birşeyi birlikte yapmanın keyfi yeter zaten
YanıtlaSilevt doğayla iç içe hayat çok güzel arada bir yapmak lazım :)
YanıtlaSilDoğadan gelen bir tat gümüşhane yöresine ait kral petil köme markası adı altında www.yoreseltatlarimiz.com da en doğal haliyle.nefis bir pekmez afiyet olsun
YanıtlaSilkralpestil köme
harika ellerinize sağlık
YanıtlaSil