29 Haziran 2010 Salı

Resimlerle Dut Pekmezi Yapımı

Karabükte kaldığımız süre zarfında mümkün olduğunca doğal güzellikleri değerlendirmeye çalışıyoruz.Her sene babannemizin hazır yolladığı koca bir şişe dut pekmezinin ortaya çıkma macerasına dalından sofraya kadar şahit olduk.İşte resimlerle dut pekmezi yapımı:
devamı : www.rehnuma.org

6 yorum:

  1. pekmezin nasıl yapıldığına dair hiçbir fikrim yoktu. bir de şeker katıldığını bilmiyordum.bizim aldığımız hazır pekmezlerde oldukça yoğun şeker kullanılmıştır eminim.ne kötü. çok şanslısınız ne mutlu size.

    YanıtlaSil
  2. evt pekmez yapımını görünce dedimki kilosu 20 liradan az bile satılıyor :) gerçekten büyük emek istiyor.kilosu 2,5 lira olan 1 kilo şeker katıldığında bu pekmezde 2 kilo artış meydana getiriyormuş tabi dediğiniz gibi üreticilerde bunu muhtemelen kullanıyordur.keşke şeker koysalar şimdi bide 3 kuuşluk glikoz şurubu diye bişey var o ise canım pekmezi ne hale getiriyor kimbilir. :)

    YanıtlaSil
  3. resimler o kadar güzelki birşeyi birlikte yapmanın keyfi yeter zaten

    YanıtlaSil
  4. evt doğayla iç içe hayat çok güzel arada bir yapmak lazım :)

    YanıtlaSil
  5. Doğadan gelen bir tat gümüşhane yöresine ait kral petil köme markası adı altında www.yoreseltatlarimiz.com da en doğal haliyle.nefis bir pekmez afiyet olsun

    kralpestil köme

    YanıtlaSil

 
Related Posts with Thumbnails